5 Voor 12

1 mei – Feest van de Arbeid

1 mei, Feest van de Arbeid!

5 voor 12 viert sinds enkele jaren het Feest van de Arbeid. Geen ellenlange speeches, maar een gezellig samenzijn onder vrienden en kameraden, genieten van een lekkere maaltijd en een prachtig concert.

Koen zorgt om 18 uur met zijn kook-team weer voor een culinair hoogstandje en voor de muziek kozen we voor het Jokke Schreurs Quartet. Zij brengen ons om 20u30 muziek van Wannes Van De Velde in een jazz jasje.
Jokke omschrijft het ‘Wannes ‘ project als volgt:

De composities van Wannes en de zijnen (vooral Walter Heynen) zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Wij hebben ervoor gekozen ze te benaderen alsof het Jazz-Standards zijn. We hebben ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd, en dan gaan we erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek. En doorheen dat alles blijft de compositie moeiteloos staan. Dat is sterke compositie.
In die zin onderscheiden wij ons van andere Wannes-projecten. Om het met een uitspraak van onze drummer tegen een collega die Wannes-liederen brengt te zeggen:”Wat jullie doen is figuratief, wat wij doen is kubisme.” Dat zegt het mooi, vind ik.
Wij zijn Jokke Schreurs (gitaar), Sam Vloemans (trompet), Henk De Laat (contrabas en scat) en Luc Vanden Bosch (drums).

Van de maaltijd en het concert kan zowel apart als gecombineerd genoten worden.

Inschrijven is wel noodzakelijk en kan via reserveren@5voor12hoeilaart.be of 02 657 91 26 (bij Jan Lenaerts) of 0475 823 439 (bij Koen Geers)

Combi ticket (maaltijd en concert) = 25 euro
Alleen maaltijd: volwassene: 15 euro; kinderen: 12 euro
Alleen concert: 13 euro leden en VVK; kassa 15 euro.