5 Voor 12

Boekpresentatie: De Supersamenwerker

Boekpresentatie: De Supersamenwerker

Het boek DE SUPERSAMENWERKER zindert na. Dankzij recent onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen is nu wetenschappelijk onderbouwd dat we als mens in wezen supersociaal zijn.

Wie de grootste overlevingskansen heeft? Het sterkste individu of mensen die samenwerken? Prof. Dirk Van Duppen (Universiteit van Antwerpen en huisarts bij Geneeskunde voor het Volk) en dr. Johan Hoebeke (Universiteit Leuven, voormalig onderzoeksdirecteur aan het Franse Centre National de Recherche Scientifique) vertellen in gewonemensentaal over hun boek. Succesvol word je pas met anderen. Onze overleving berust meer op samenwerking dan op concurrentie. De mens is een geboren samenwerker: hulpvaardig, meelevend, solidair, vergevend en behulpzaam.

Deze boeiende avond wordt ingeleid door een inwoner van Hoeilaart: prof. Serge Muyldermans (moleculair immunoloog VUB) reageerde meteen na publicatie enthousiast op de gedegenheid van de holistische mensvisie in De Supersamenwerker. Het boek zet ons aan tot een kritische reflectie over onze plaats als mens in de natuur en in de maatschappij en zou verplichte kost moeten zijn voor wie naar de universiteit wil gaan.

Waar: Cafetaria Gemeenschapscentrum Felix Sohie

Wanneer: dinsdag 29 januari 2019 om 20u

vrije toegang

organisatie: 5voor12, m.m.v. Bib-Hoeilaart, Willemsfonds, Davidsfonds enĀ  Rodenbachfonds