5 Voor 12

Jazz@Felix

JAZZ at FELIX’ 2017 – 2018

In 2008 begonnen we met de jazz concertjes in Jeugdhuis Phobos, na de opening van het GC Felix Sohie, verhuisden we naar de cafetaria, waar we nu ons zesde seizoen aanvatten. Ondanks 2 afgelaste concerten mogen we het vorige seizoen als bijzonder geslaagd noemen. Met een gemiddelde van 61 toeschouwers, hebben we ons streefcijfer eindelijk bereikt. Jazz at Felix’ wordt stilaan een begrip in Hoeilaart en de Druivenstreek. Dankzij de steun van de gemeente en ook van ‘Jazz met Pit’, het promotieplatform voor jazz in de Druivenstreek (vandaar die pit), kunnen we een kwaliteitsvolle programmering uitbouwen. Op die manier hopen we toch een klein beetje de jazz- traditie die Albert Michiels in Hoeilaart heeft opgebouwd, verder te zetten.

Door de mond aan mond reclame onder jazz muzikanten, hebben we ook in het jazzwereldje een degelijke reputatie opgebouwd. Men komt graag in Hoeilaart spelen, omdat er hen een aandachtig en enthousiast publiek opwacht, omdat de catering er fantastisch is, en omdat er zonder veel contractuele poespas een avondje muziek kan gemaakt worden. De aanvragen om te komen spelen lopen wekelijks binnen, wat soms leidt tot ambras van de keus, zoals ze in ’t Frans zouden zeggen.

Het winterprogramma ziet er als volgt uit:

Woensdag (!!!) 18 oktober cafetaria om 20u30: Ewout Pierreux Trio

Donderdag 23 november cafetaria om 20u30: RVB Quartet

Donderdag 14 december THEATERZAAL om 20u30: S(w)inging Brubeck

Donderdag 18 januari  THEATERZAAL om 20u30: Jean-Luc Pappi Trio

Donderdag 15 februari cafetaria om 20u30: MOTU

Donderdag 15 maart cafetaria om 20u30: Bart Defoort Quintet

Donderdag 12 april THEATERZAAL om 19 uur:

DUBBELCONCERT MET DINER

WHOCAT om 19uur

Bram De Looze en Robin Verheyen om 21 uur

Reserveren voor het diner, bereid door Koen Geers en zijn team, is noodzakelijk. De concerten bijwonen zonder diner is ook mogelijk. Inclusief diner kost u dat 35 euro, leden 30 euro, abo1,2,3: 28 euro. reserveren@5voor12hoeilaart.be

Zonder diner betaalt u telkens (voor ieder concert afzonderlijk), net als voor alle andere concerten, 10 euro; leden en VVK 8 euro; abo 1,2,3… 7,5 euro.

Tickets: reserveren@5voor12hoeilaart.be 

Leave a Reply