5 Voor 12

Druivenfestival 2021

Zaterdag 18 september 2021

Fair Trade en Muziek

Binnenkoer Kasteelhoeve in Hoeilaart

Wereldwinkel Hoeilaart en 5 voor 12 presenteren een gevarieerd en helemaal gratis muzikaal programma op de gezellige binnenkoer van de Kasteelhoeve. Je kan er ook genieten van lekkere Hoeilaartse kaastaart en wereldwinkelproducten.

Om 11 uur: Jazz
Roeland Celis Trio

Door corona was er dit jaar geen Jazz Hoeilaart wedstrijd (B-jazz contest heet die sinds de verhuis naar Leuven), dus ook geen traditioneel winnaarsconcert op het Druivenfestival. Maar het Roeland Celistrio zal de jazzliefhebber zeker kunnen bekoren. Jazzgitarist Roeland Celis was al enkele keren te gast op Jazz at Felix’ en komt nu met z’n eigen trio, waarin we drummer Matthias Dewaele en contrabassist Hendrik Vanattenhoven terugvinden. Ze spelen jazz standards en eigen composities van Roeland.

Om 14 uur: Folk
Demi Geus

Met Demi Geus halen we een lokaal product in huis. Deze drie rasmuzikanten spelen al een mensenleven lang inheemse folk, op rare instrumenten als diatonik, doedelzak en draailier . Daarbij zingen ze in een soort Brussels-Brabants dialect oude liederen, soms triestig, soms vrolijk, maar nooit serieus.
bezetting: Gilbert “Gille” Decock :percussie, fluiten, snaren en nog vanalles, Tjerrie Verhellen : Diatonische accordeons, doedelzak, fluiten, Johan Kayaert: Draailier , gitaar, banjo.

Om 16 uur: Rockabilly
Slick Beavers

Rockabilly, de muziek die z’n oorsprong vindt in de jaren ’50 bij artiesten, zoals Elvis, Carl Perkins, Johny Cash en Jerry Lee Lewis, van het befaamde Sun Record label, is ook een levensstijl: vetkuif, boots, flink wat tattoos en bijnamen zoals Flaming Lucien, de drummer, Mister Cool, de contrabassist Dirk en zanger gitarist Bart, in het milieu beter bekend als BijreRocker. Muziek waarvan je het op de heupen krijgt en een onbedwingbare drang om te dansen!

Niet alleen bieden we de bezoekers van de Kasteelhoeve Fair Trade producten aan, de winst van deze dag gaat integraal naar het Partnerfonds van Oxfam Wereldwinkels. Het Partnerfonds ondersteunt de boeren daarom op tal van fronten, van management en marketing tot bio- en/of fairtrade-certificering. En zoals het gezonde relaties betaamt: ook in moeilijke tijden. Hoe sterker onze producenten staan, hoe liever we het hebben.

Organisatie: 5 voor 12 en Wereldwinkel Hoeilaart